Wat zijn de verschillende HKZ normen?

Wat zijn de verschillende HKZ normen?

Wat is HKZ?

HKZ, oftewel Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, is een organisatie die is ontstaan door verschillende groepen in de zorg, zoals brancheorganisaties, zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Ze hebben verschillende HKZ normen opgesteld voor verschillende groepen in de zorg, omdat de sector zo divers is en er allerlei verschillende beroepsgroepen zijn. Het is mogelijk om je HKZ te certificeren en doordat de norm zich richt op specifieke groepen in de zorg, weet je dat de norm goed aansluit bij jouw organisatie.

Ben je in het bezit van een HKZ certificaat? Dan laat je zien dat jouw organisatie zich volledig inzet voor de hoogste kwaliteit van zorg. Het betekent dat de belangen van je cliënten altijd op de eerste plaats staan, dat je organisatie betrouwbaar en geloofwaardig is en dat je voldoet aan de eisen die cliënten, financiers en de overheid stellen.

Wat zijn de normen voor een HKZ certificaat?

Er zijn verschillende HKZ normen, zoals normen voor specifieke branches in de zorg, normen voor zorg en welzijn en normen voor kleine organisaties. Hieronder leggen we de verschillen verder voor je uit.

HKZ voor specifieke branches

HKZ heeft normen ontwikkeld die relevant zijn voor verschillende zorgsectoren, zoals jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en fysiotherapiepraktijken. Deze normen zijn speciaal ontworpen om aan de unieke behoeften en eisen van elke sector te voldoen.

HKZ Zorg en Welzijn

Naast de branche-specifieke normen is er ook de algemene HKZ-norm voor zorg en welzijn. Deze norm is van toepassing op elke zorg- en welzijnsorganisatie, ongeacht in welke sector ze actief zijn. Het biedt een breed en toepasbaar kader voor het verbeteren van kwaliteitsmanagement en het waarborgen van goede zorg- en welzijnspraktijken.

HKZ kleine organisaties

De HKZ kleine Organisaties is specifiek ontwikkeld voor organisaties met maximaal 10 medewerkers en 1 locatie. Deze norm helpt kleinere organisaties om op een gestructureerde en efficiënte manier te werken aan het verbeteren en waarborgen van de kwaliteit.

HKZ certificaat

Met het HKZ certificaat laat je zien dat jouw organisatie alles goed op orde heeft. Het is meer dan alleen een stempel. Het toont aan dat jouw klanten altijd op de eerste plaats komen en dat je voortdurend bezig bent met het verbeteren van de zorg en diensten die je aanbiedt. Het certificaat is niet alleen een bevestiging van jouw streven naar kwaliteit en voortdurende verbetering van de zorg, maar het opent ook deuren voor aanbestedingsmogelijkheden. Het dient als bewijs dat je serieus met kwaliteit omgaat, waardoor je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid worden versterkt.

Hulp nodig?

 Heb je ondersteuning nodig bij het behalen van jouw HKZ certificaat? Wij hebben ruime ervaring met deze normen en kunnen je hierbij graag helpen. Vraag eenvoudig een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.