HKZ certificaat voor de zorg behalen? 

Dit moet je weten

Dit kunnen we voor je betekenen

Wat betekent HKZ? 

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en is een stichting opgericht door brancheorganisaties, zorgverzekeraars en zorgaanbieders. De zorg is een brede sector en niet elke beroepsgroep is hetzelfde. Hierdoor zijn er verschillende kwaliteitsnormen nodig en de HKZ bevat dan ook verschillende normen voor aparte beroepsgroepen.

Ben je in het bezit van een HKZ certificaat? Dan laat je zien dat cliënten altijd centraal staan, je organisatie betrouwbaar is en kwaliteit levert en je voldoet aan de eisen die cliënten, financiers en de overheid stellen.

Wat zijn de eisen van een HKZ certificaat? 

Om een HKZ certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De norm bevat de eisen van de ISO 9001 norm en een aantal sectorspecifieke eisen. De HKZ bevat in totaal 35 verschillende normen, de basis bestaat uit drie normen:

HKZ 143: Kleine organisaties;

HKZ 165: Zorg & Welzijn;

HKZ 123: Algemene Organisatiedeel.

HKZ 143 en HKZ 165 zijn individueel te implementeren. Alle 32 sectorspecifieke HKZ normen moeten in combinatie met het Algemene Organisatiedeel, HKZ 123, worden geïmplementeerd.

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden begeleiding bij alle HKZ certificatietrajecten, samen zorgen we ervoor dat de juiste norm goed wordt geïmplementeerd. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.