Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

ISO 9001 kwaliteitssysteem in de zorg implementeren?

Met een goed lopend kwaliteitssysteem in de zorg toon je aan dat je continu bezig bent met het verbeteren van jouw kwaliteit van de zorg en dat je voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. Het neerzetten van een kwaliteitssysteem is niet altijd even gemakkelijk.

Kom je er niet aan uit en zoek je begeleiding?

Persoonlijk en betrouwbaar

Praktisch en doelgericht

Flexibel

Succes gegarandeerd

Kwaliteitssysteem zorg? ZoCo Advies helpt.

Wat betekent ISO 9001? 

ISO 9001 is wereldwijd de meest bekende en gebruikte norm voor kwaliteitsmanagement. Ben je als zorgorganisatie in het bezit van een ISO 9001 norm? Dan laat je zien dat je beschikt over een goed kwaliteitsmanagementsysteem en alle processen binnen de organisatie voldoen aan de kwaliteitseisen van ISO 9001. Je werkt transparant en klanten weten dat je betrouwbaar bent. Kernwaarden die in de zorgbranche erg belangrijk zijn. De structuur van een ISO 9001 managementsysteem geeft je de kans om de organisatie te laten groeien en de interne processen efficiënt en effectief te laten verlopen.


Wil je meer weten over ISO 9001? Download onze ISO 9001 brochure en we leggen je precies uit welke stappen jij moet nemen om tot certificering te komen. 

Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

★★★★

Een professionalisering als organisatie

ZoCo heeft ons geholpen om een goed kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten in onze zorgorganisatie.
De begeleiding van Eefje én het behalen van de ISO certificering heeft er voor gezorgd dat wij een enorme professionalisering als organisatie hebben doorgemaakt.
Michelle Koning-van den Bosch - Stichting Liz
★★★★★

Ik gun iedereen een Eefje

Eefje is inhoudelijk sterk, kan goed luisteren en duiden waar de kern van een vraag of uitdaging ligt en houdt samen met mij onze (werk)processen simpel, effectief en doeltreffend. Je bent betrouwbaar, deskundig en ervaren!
Ik gun iedereen een Eefje.

Ulco de Boer - Zorgpraktijk Ulco
Kwaliteitssysteem zorg_ISO 9001_zoco advies

Wat zijn de eisen van een ISO 9001 certificaat? 

Om het ISO 9001 certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan, gedocumenteerd in een kwaliteitshandboek. Een van de belangrijkste punten van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001 is continue verbetering. Om dit te borgen moet de organisatie zelf met het systeem aan de slag. Afstemming van de invulling van de norm op de organisatie is essentieel om de implementatie van de norm soepel te laten verlopen.

Zo helpt ZoCo Avies bij de implementatie van een kwaliteitssysteem in de zorg

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de zorgbranche. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.

Trainingen

Word expert op het gebied van ISO certificering door een van onze praktische en doelgerichte trainingen te volgen. Al onze trainers hebben ruime ervaring en een achtergrond in de zorg.

Veelgestelde vragen ISO 9001

Waarom heb ik een ISO 9001 certificaat nodig?

Naast dat het een verplichting kan zijn, is een ISO 9001 certifcering een professionalisering van je organisatie. Je laat aan je (toekomstige) klanten zien dat je voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van ISO 9001 en dat je continu bezig bent met het verbeteren van de kwaliteit van jouw geleverde zorg.

Waarom heb ik een kwaliteitsmanagementsysteem nodig?

Om je ISO 9001 certificering te behalen heb je een kwaliteitsmanagementsysteem nodig.

Is ISO 9001 verplicht in de zorg?

Nee, het hebben van een ISO 9001 certificering is niet verplicht in de zorg. Wel is het zo dat opdrachtgevers steeds vaker een ISO 9001 certificaat eisen, voordat ze een samenwerking aangaan. Maar het is niet wettelijk verplicht.

Waar staat ISO voor?

ISO staat voor International Organization for Standardization en is een wereldwijde organisatie die ISO normen ontwikkelt om de kwaliteit van producten en/of diensten te waarborgen en te verbeteren.

Wat houdt ISO 9001 in?

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Organisaties die in het bezit zijn van een ISO 9001 certificaat tonen aan te voldoen aan bepaalde internationale eisen en normen. ISO 9001 is gericht op continue verbetering van processen, producten en/of diensten waarbij de klant centraal staat.

Meer weten?

Wil je eerst meer informatie ontvangen over onze begeleiding? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.