Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

NEN 7510 certificering behalen?

Wil jij je NEN 7510 certificering behalen? Of ben je op zoek naar aanvullende diensten om het de certificering te behalen?  

Persoonlijk en betrouwbaar

Praktisch en doelgericht

Flexibel

Succes gegarandeerd

nen-7510-certificering-informatiebeveiliging_zoco-advies

Wat is NEN 7510?

NEN 7510 is de norm voor informatiebeveiliging binnen de zorgbranche. Wanneer je patiëntgegevens verwerkt en beheert wil je dit op een veilige, vertrouwelijke en integere manier doen én kunnen aantonen. Een NEN 7510 certificering is hiervoor het beste onafhankelijke middel.  

Net zoals ISO 27001 richt NEN 7510 zich op informatiebeveiliging. Er zijn dan ook veel overeenkomsten te vinden tussen deze twee normen. NEN 7510 is specifiek bedoeld voor organisaties in de zorgbranche.  

Wanneer je beschikt over jouw NEN 7510 certificaat toon je aan dat je op een vertrouwelijke, zorgvuldige en integere wijze omgaat met persoonlijke, medische gegevens. Dit heeft een positief effect op jouw imago en het behalen en behouden van doorverwijzers en cliënten. Ook kan het je een voorsprong geven bij aanbestedingen.  


Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

★★★★

Een professionalisering als organisatie

ZoCo heeft ons geholpen om een goed kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten in onze zorgorganisatie.
De begeleiding van Eefje én het behalen van de ISO certificering heeft er voor gezorgd dat wij een enorme professionalisering als organisatie hebben doorgemaakt.
Michelle Koning-van den Bosch - Stichting Liz
★★★★★

Ik gun iedereen een Eefje

Eefje is inhoudelijk sterk, kan goed luisteren en duiden waar de kern van een vraag of uitdaging ligt en houdt samen met mij onze (werk)processen simpel, effectief en doeltreffend. Je bent betrouwbaar, deskundig en ervaren!
Ik gun iedereen een Eefje.

Ulco de Boer - Zorgpraktijk Ulco

Verplichting NEN 7510

Omdat er nog veel ziekenhuizen zijn die niet voldoen aan NEN 7510, heeft de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een deadline gesteld voor ziekenhuizen om te voldoen aan NEN 7510. De deadline is gesteld op eind 2023. Dit betekent dat alle ziekenhuizen in Nederland eind 2023 aantoonbaar moeten voldoen aan NEN 7510. Het daadwerkelijk behalen van eenNEN 7510 certificering is niet verplicht.  


Meer weten over deze NEN 7510 verplichting? Lees er meer over in dit artikel.

NEN-7510-eisen-certificering

Wat zijn de eisen van een NEN 7510 certificaat?

Om een NEN 7510 certificering te behalen, of om te voldoen aan de NEN 7510 norm, moeten er aantoonbaar aan bepaalde eisen voldaan worden. Dit moet gedocumenteerd worden in een managementsysteem. Een van de eisen is dat informatiebeveiliging de juiste aandacht dient te krijgen in processen en procedures. Hier moeten onafhankelijke audits op uitgevoerd worden.

Weten welke stappen je moet nemen om te voldoen aan de eisen van NEN 7510? 

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de zorgbranche. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.

Trainingen

Word expert op het gebied van ISO certificering door een van onze praktische en doelgerichte trainingen te volgen. Al onze trainers hebben ruime ervaring en een achtergrond in de zorg.

Download hier de NEN 7510 checklist

Wil jij meer weten over NEN 7510 en welke stappen je moet doorlopen om tot certificering te komen? Download hier onze handige checklist.


Veelgestelde vragen NEN 7510

Is NEN 7510 verplicht?

NEN 7510 certificering is over het algemeen niet verplicht, maar soms willen zorgverzekeraars of klanten het wel graag zien. Bovendien moet je als zorgorganisatie aan de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) kunnen laten zien dat je een goede informatiebeveiliging hebt. NEN 7510 certificering is een handige manier om dat te bewijzen.

Eind 2023 is het voor ziekenhuizen wel verplicht om aantoonbaar te voldoen aan de NEN 7510.

Wat zijn de voordelen van een NEN 7510 certificaat?

Een aantal voordelen van een NEN 7510 certificaat zijn:
O Je voldoet aan de eisen van het ministerie van VWS of van je klanten;
O Je toont aan dat je vertrouwelijk en zorgvuldig met patiëntgegevens omgaat;
O Je vermindert het aantal beveiligingsincidenten;
O Je verhoogt de cliënttevredenheid en de medewerkersbetrokkenheid;
O Je bespaart kosten door efficiënter te werken.

Waar kan ik een NEN 7510 checklist downloaden?

Je kunt op onze website een NEN 7510 checklist downloaden. Onderaan deze pagina vind je de uitgebreide checklist: https://zoco-advies.nl/voldoen-aan-nen-7510-verplicht-voor-ziekenhuizen/

Meer weten?

Wil je eerst meer informatie ontvangen over onze begeleiding? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.