NEN 7510 certificaat behalen?

Wil jij je NEN 7510 certificaat behalen? Of ben je op zoek naar aanvullende diensten om het certificaat te behalen?  

Zo kunnen we helpen
nen-7510-informatiebeveiliging_zoco-advies

Wat is NEN 7510?

NEN 7510 is de norm voor informatiebeveiliging binnen de zorgbranche. Wanneer je patiëntgegevens verwerkt en beheert wil je dit op een veilige, vertrouwelijke en integere manier doen én kunnen aantonen. Een NEN 7510 certificering is hiervoor het beste onafhankelijke middel.  

Net zoals ISO 27001 richt NEN 7510 zich op informatiebeveiliging. Er zijn dan ook veel overeenkomsten te vinden tussen deze twee normen. NEN 7510 is specifiek bedoeld voor organisaties in de zorgbranche.  

Wanneer je NEN 7510 gecertificeerd bent toon je aan dat je op een vertrouwelijke, zorgvuldige en integere wijze omgaat met persoonlijke, medische gegevens. Dit heeft een positief effect op jouw imago en het behalen en behouden van doorverwijzers en cliënten. Ook kan het je een voorsprong geven bij aanbestedingen.  


Verplichting NEN 7510

Omdat er nog veel ziekenhuizen zijn die niet voldoen aan NEN 7510, heeft de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een deadline gesteld voor ziekenhuizen om te voldoen aan NEN 7510. De deadline is gesteld op eind 2023. Dit betekent dat alle ziekenhuizen in Nederland eind 2023 aantoonbaar moeten voldoen aan NEN 7510. Het daadwerkelijk behalen van het NEN 7510 certificaat is niet verplicht.  


Meer weten over deze NEN 7510 verplichting? Lees er meer over in dit artikel.

certificering voor zorg_zoco advies

Wat zijn de eisen van een NEN 7510 certificaat?

Om het NEN 7510 certificaat te behalen, of om te voldoen aan de norm, moeten er aantoonbaar aan bepaalde eisen voldaan worden. Dit moet gedocumenteerd worden in een managementsysteem. Een van de eisen is dat informatiebeveiliging de juiste aandacht dient te krijgen in processen en procedures. Hier moeten onafhankelijke audits op uitgevoerd worden.

Weten welke stappen je moet nemen om te voldoen aan de eisen van NEN 7510? 

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de zorgbranche. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.

Trainingen

Word expert op het gebied van ISO certificering door een van onze praktische en doelgerichte trainingen te volgen. Al onze trainers hebben ruime ervaring en een achtergrond in de zorg.