Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

NEN 15224 certificaat voor de zorg behalen? 

Met een NEN 15224 certificaat laat je zien te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en ben je continu bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van jouw zorg. Wil jij je NEN 15224 certificaat behalen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Persoonlijk en betrouwbaar

Praktisch en doelgericht

Flexibel

Succes gegarandeerd

Wat betekent NEN 15224? 

NEN 15224 is een kwaliteitsnorm gericht op Zorg en Welzijn en heeft betrekking op cliëntveiligheid en risicomanagement binnen de zorgbranche. Ben je in het bezit van een NEN 15224 certificaat? Dan laat je als organisatie zien dat jullie betrouwbaar zijn, kwaliteit leveren en dat jullie blijven verbeteren. Daarnaast biedt de structuur van de norm de mogelijkheid om als organisatie te groeien, in binnen- en buitenland.


De norm biedt veel ruimte om het kwaliteitsmanagementsysteem op maat te maken voor de organisatie, doordat de interpretatie en invulling van de norm naar eigen inzicht ingevuld kunnen worden. Omdat het managementsysteem is afgestemd op de branche van de organisatie, is het systeem makkelijk te implementeren en onderhouden.

Wat zijn de eisen van een NEN 15224 certificaat? 

Om het NEN 15224 certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De organisatie moet zelf met het kwaliteitsmanagementsysteem aan de slag gaan, zodat er aandacht is voor continue verbetering. De norm biedt veel mogelijkheden om de invulling passend te maken voor de organisatie en dit is belangrijk om de implementatie soepel te laten verlopen en goed door de audit heen te komen.

Er zijn elf specifieke kwaliteitskenmerken, welke essentieel zijn voor elk zorgproces, en die terug dienen te komen in de documentatie:

 • Geschikte, correcte zorg
 • Continuïteit van zorg
 • Doeltreffendheid
 • Doelmatigheid
 • Gelijkwaardigheid
 • Zorg gebaseerd op bewijs en kennis
 • Op de cliënt gerichte zorg met inbegrip van lichamelijke,

  geestelijk en maatschappelijke integriteit

 • Betrokkenheid van de cliënt
 • Cliënt- en patiëntveiligheid
 • Toegankelijkheid
 • Ruim 100 tevreden klanten gingen je voor

  ★★★★

  Een professionalisering als organisatie

  ZoCo heeft ons geholpen om een goed kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten in onze zorgorganisatie.
  De begeleiding van Eefje én het behalen van de ISO certificering heeft er voor gezorgd dat wij een enorme professionalisering als organisatie hebben doorgemaakt.
  Michelle Koning-van den Bosch - Stichting Liz
  ★★★★★

  Ik gun iedereen een Eefje

  Eefje is inhoudelijk sterk, kan goed luisteren en duiden waar de kern van een vraag of uitdaging ligt en houdt samen met mij onze (werk)processen simpel, effectief en doeltreffend. Je bent betrouwbaar, deskundig en ervaren!
  Ik gun iedereen een Eefje.

  Ulco de Boer - Zorgpraktijk Ulco

  Zo kan ZoCo advies helpen 

  Certificatiebegeleiding 

  Wij bieden begeleiding bij certificatietrajecten binnen de zorgbranche, samen zorgen we ervoor dat de norm goed wordt geïmplementeerd. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.

  Meer weten?

  Wil je eerst meer informatie ontvangen over onze begeleiding? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.