ISO 9001 certificaat voor de zorg behalen? 

Dit moet je weten

Zo kunnen we helpen

Wat betekent ISO 9001? 

ISO 9001 is wereldwijd de meest bekende en gebruikte norm voor kwaliteitsmanagement. Ben je als zorgorganisatie in het bezit van een ISO 9001 norm? Dan laat je zien dat je beschikt over een goed kwaliteitsmanagementsysteem en alle processen binnen de organisatie voldoen aan de kwaliteitseisen van ISO 9001. Je werkt transparant en klanten weten dat je betrouwbaar bent. Kernwaarden die in de zorgbranche erg belangrijk zijn. De structuur van een ISO 9001 managementsysteem geeft je de kans om de organisatie te laten groeien en de interne processen efficiënt en effectief te laten verlopen.

Wat zijn de eisen van een ISO 9001 certificaat? 

Om het ISO 9001 certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan, gedocumenteerd in een kwaliteitshandboek. Een van de belangrijkste punten van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001 is continue verbetering. Om dit te borgen moet de organisatie zelf met het systeem aan de slag. Afstemming van de invulling van de norm op de organisatie is essentieel om de implementatie van de norm soepel te laten verlopen.

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden ondersteuning bij het opzetten of onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de zorgbranche. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.

Trainingen

Word expert op het gebied van ISO certificering door een van onze praktische en doelgerichte trainingen te volgen. Al onze trainers hebben ruime ervaring en een achtergrond in de zorg.