HKZ kleine organisaties

Ben je een organisatie met maximaal 10 medewerkers en 1 vestiging,

en wil jij jouw HKZ kleine organisaties certificering behalen? 

Dit kunnen we voor je betekenen
HKZ kleine organisaties ZoCo advies

Wat betekent HKZ kleine organisaties? 

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector. De zorg is een brede sector, waarvan iedere beroepsgroep anders is. Om deze reden zijn er verschillende kwaliteitsnormen opgesteld. Ook de HKZ bevat verschillende normen, waardoor het beter aansluit bij de verschillende beroepsgroepen.

Één van deze HKZ normen is de HKZ kleine organisaties norm. Deze norm is speciaal ontwikkeld voor organisaties met maximaal 10 medewerkers én maximaal 1 bedrijfsvestiging. Deze norm helpt kleinere organisaties om op een gestructureerde en efficiënte manier te werken aan het verbeteren en waarborgen van de kwaliteit.

Ben je in het bezit van een HKZ kleine organisaties certificaat? Dan laat je zien dat cliënten altijd centraal staan, je organisatie betrouwbaar is en kwaliteit levert en je voldoet aan de eisen die cliënten, financiers en de overheid stellen.

Wat zijn de eisen van een HKZ kleine organisaties certificaat? 

Om een HKZ kleine organisaties certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De norm bevat de eisen van de ISO 9001 norm en de sectorspecifieke eisen. Er dient een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet te worden, waardoor je aan de hand van de PDCA cyclus aantoonbaar bezig bent met continue verbetering.

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden begeleiding bij HKZ kleine organisaties certificeringstrajecten, samen zorgen we ervoor dat de HKZ norm goed wordt geïmplementeerd. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.