HKZ zorg en welzijn

Ben je een organisatie in de sector zorg en welzijn,

en wil jij jouw HKZ zorg en welzijn certificering behalen? 

Dit kunnen we voor je betekenen
HKZ zorg en welzijn ZoCo advies

Wat betekent HKZ zorg en welzijn? 

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector. De zorg is een brede sector, waarvan iedere beroepsgroep anders is. Om deze reden zijn er verschillende kwaliteitsnormen opgesteld. Ook de HKZ bevat verschillende branche-specifieke normen, waardoor het beter aansluit bij de verschillende beroepsgroepen. Naast deze branche-specifieke normen is er ook de algemene HKZ-norm voor zorg en welzijn. Deze norm is van toepassing op elke zorg- en welzijnsorganisatie, ongeacht in welke sector ze actief zijn. Het biedt een breed en toepasbaar kader voor het verbeteren van kwaliteitsmanagement en het waarborgen van goede zorg- en welzijnspraktijken.

Ben je in het bezit van een HKZ zorg en welzijn certificaat? Dan laat je zien dat cliënten altijd centraal staan, je organisatie betrouwbaar is en kwaliteit levert en je voldoet aan de eisen die cliënten, financiers en de overheid stellen.

Wat zijn de eisen van een HKZ zorg en welzijn certificaat? 

Om een HKZ certificaat te behalen moet er aantoonbaar aan een aantal eisen worden voldaan. De norm bevat de eisen van de ISO 9001 norm en de sectorspecifieke eisen. Er dient een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet te worden, waardoor je aan de hand van de PDCA cyclus aantoonbaar bezig bent met continue verbetering.

Zo kan ZoCo advies helpen 

Certificatiebegeleiding 

Wij bieden begeleiding bij HKZ zorg en welzijn certificeringstrajecten, samen zorgen we ervoor dat de HKZ norm goed wordt geïmplementeerd. Kies hierbij of je intensieve begeleiding wil, of zelf aan de slag gaat met hulp van een ZoCo coach of de online implementatietool My ISO Genius.