Wat is HKZ voor kleine organisaties?

Wat is HKZ voor kleine organisaties?

Wat is HKZ voor kleine organisaties?

De HKZ norm voor kleine organisaties is, zoals de naam al zegt, speciaal ontworpen voor kleine organisaties. Het bewijst dat jouw kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) een solide en wereldwijd erkende aanpak volgt om jouw processen continu te verbeteren en bedrijfsrisico's beheren. Met een HKZ certificering laat je zien dat duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn jouw doel is en dat jouw kwaliteitsmanagementsysteem goed op orde is.


Wat is het doel van HKZ voor kleine organisaties?

Het doel van HKZ voor kleine organisaties is continue verbetering, dit speelt van cruciaal belang voor succes in de zorgsector. Het stimuleert kwaliteit, efficiëntie, betrokkenheid en klanttevredenheid. Door te leren van ervaringen en fouten kun je voortdurend groeien en verbeteren. Een cultuur van continue verbetering is een mindset die kleine organisaties in staat stelt om constant te groeien en te innoveren.

Ga regelmatig in gesprek met je klanten en medewerkers om samen te kijken waar je kunt verbeteren en wat je al goed doet. Het meten van klant- en medewerkerstevredenheid geeft verdieping en zorgt ervoor dat je als organisatie de juiste stappen neemt om te groeien.

Daarnaast is het essentieel om strategie en leiderschap te verbinden met de uitvoering van de HKZ norm voor kleine organisaties. Door een duidelijke strategische visie te ontwikkelen en deze te vertalen naar concrete acties en doelen, geef je richting aan het kwaliteitsmanagementsysteem. Het leiderschap binnen de organisatie speelt hierbij een cruciale rol.


HKZ voor kleine organisaties: voor wie is het?

De HKZ norm voor kleine organisaties is van toepassing op instellingen met maximaal 10 fte. Alle medewerkers, ongeacht hun dienstverband of inkoopwijze van diensten, worden hierin meegerekend. Hoewel de organisatie maximaal één vestiging heeft, kan zij haar activiteiten op meerdere locaties uitvoeren.


Kosten HKZ certificering voor kleine organisaties

De kosten van een HKZ certificering voor kleine organisaties is sterk afhankelijk van de wensen en eisen van het bedrijf. Denk hierbij aan: de wensen voor de begeleidingsvorm, de grootte van een organisatie, de zorgrisico’s binnen het bedrijf een rol in de investering in het implementeren van de HKZ kleine organisaties norm. 


Laat ons je helpen

Heb je hulp nodig bij het behalen van jouw HKZ certificaat? Wij hebben uitgebreide ervaring met deze normen en staan klaar om je te ondersteunen. Je kunt eenvoudig een offerte aanvragen of contact met ons opnemen voor meer informatie. We kijken samen naar de wensen en eisen van jouw bedrijf en welke begeleidingsvorm daar het beste bij past.