ISO 9001

Wat betekent ISO 9001?

ISO 9001 is wereldwijd de meest gebruikte nom voor kwaliteitsmanagement. De norm is breed inzetbaar en vormt de basis voor goede kwaliteitsmanagement. Ben je als zorgorganisatie in het bezit van een ISO 9001 norm? Dan ben je in het bezit van en goed kwaliteitsmanagementsysteem en is dit terug te zien in de gehele organisatie. Je werkt transparant en klanten weten dat je betrouwbaar bent. Met regelmaat horen wij dan ook dat klanten of externe partijen een ISO 9001 eisen, voordat ze de samenwerking met een organisatie aan gaan. Later vertellen we je meer over de voordelen van een ISO 9001 certificaat.

Wat zijn de eisen van een ISO 9001 certificaat? 

Aan het behalen van een ISO 9001 certificaat zijn een aantal eisen gebonden. Aan deze eisen moet aantoonbaar worden voldaan, gedocumenteerd in een kwaliteitshandboek. Wil je de implementatie van de norm soepel laten verlopen? Zorg er dan voor dat de invulling van de norm is afgestemd op de organisatie. 

Een van de belangrijkste punten van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens de ISO 9001 is continue verbetering. Ga aantoonbaar aan de slag met het systeem en laat aan de auditor zien dat jullie het systeem continu verbeteren. 

De voordelen van een ISO 9001 certificaat.

Eerder vertelde we al dat je met een ISO 9001 certificaat in het bezit bent van een goed kwaliteitsmanagementsysteem en dat klanten de garantie hebben dat jullie transparant en betrouwbaar te werk gaan. Kernwaarden die in de zorgbranche belangrijk zijn. De structuur van een ISO 9001 managementsysteem geeft je de kans om de organisatie te laten groeien en de interne processen efficiënt en effectief verlopen. Plannen om in het buitenland samenwerkingen aan te gaan? De norm is internationaal erkend en laat wereldwijd zien dat jullie systemen van de juiste kwaliteiten zijn voorzien. 

Wil je meer informatie over de norm en wat wij voor jullie kunnen betekenen? Vul het formulier op de contactpagina in!